Koblížky s jahodovou pěnou

27. července 2016 v 20:19 |  Pečení
Minulý týden jsem při návštěvě kadeřnice listovala knížkou Blanky Milfaitové s názvem Příběh opravdové vášně. Nejvíce mě zaujal recept na koblížky, které se mi zatím nikdy nepodařily tak, aby byly nadýchané a vláčné. Přiznám se, že jsem si recept trošičku poupravila, ale výsledek byl naprosto dokonalý!


Nejdříve jsem si připravila kvásek:
200ml vlažného plnotučného mléka
20g droždí
trocha moučkového cukru
120g poohrubé mouky
Tyto ingradience jsem smíchala a nechala kvásek vzejít.

Mezi tím jsem si utřela:
30g másla
1 polévkovou lžíci moučkového cukru
3 žloutky

K tomu jsem přidala:
kůru z 1 citronu
1/2 lžičky karibského vanilkového extraktu
špetku soli
vzejitý kvásek
200g polohrubé mouky

Těsto jsem vypracovala hnětačem a nechala kynout asi 45 minut. Následně jsem z něj vyválela placku o tloušťce půl centimetru. Štamprlí jsem vykrajovala malá kolečka. Na polovinu z nich jsem dala malé množství domácí jahodové marmelády s bazalkou a druhou polovinou vykrojených koleček jsem ta naplněná přiklopila. Okraje bylo nutné přitlačit, aby marmeláda při smažení nevytékala. Smažila jsem v rostlinném oleji z obou stran do zlata.

Na přání manžela jsem dozdobila jahodovou pěnou:
2 polévkové lžíce jahodové marmelády s bazalkou
3 bílky
cukr dle chuti

Vše jsem šlehala ručním šlehačem do tuhé pěny.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama