Cinnabon - šťavnatí škořicoví šneci

8. srpna 2016 v 18:29 |  Pečení
Tuhle dobrůtku jsem ochutnala poprvé ve Vídni. A jelikož se mi nechtělo čekat na další návštěvu Vídně, našla jsem si recept.


Na kytuné těsto budeme potřebovat:
700g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1/2 lžičky soli
200ml vlažného mléka
2 vejce
100ml vody
70g cukru moučka
70ml oleje

Těsto zpracujeme a necháme kynout 3 hodiny

Než těsto vykyne, připravíme si náplň:
190g hnědého cukru
120g rozpuštěného másla
2-3 lžičky skořice

Vyválíme vykynuté těsto na 3-4mm silný plán a natřeme na něj náplň. Je důležité ji rozetřít i do krajů. Pak zavineme do rolády a tu krájíme na 3-4cm silná kolečka, které klademe do pekáče vyloženého pečícím papírem a vymazaného tukem, řezem dolů. Necháme dál 20min. kynout přikryté potravinářskou fólií.


Pečeme na 180°C 20-30min. dokud nezezlátnou. Před vytažením z trouby potřeme rozpuštěným máslem.

Během pečení si připravíme polevu, kterou následně upečené, ještě horké šneky potřeme:
60g másla pokojové teploty
120g sýru typu žervé
100g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru


Dobrou chuť Vám přeje
Karla


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 9. srpna 2016 v 13:23 | Reagovat

Tak tohle potěší asi nejen břicho ale i oči :) Z první foto jsem se bál, že jde o odpalovaný těsto, ale vidím, že ne :) :-D

2 karlakarla1 karlakarla1 | Web | 11. srpna 2016 v 21:17 | Reagovat

Nene, je to naprosto jednoduché kynuté těsto :) Ale na recepty z odpalovaného těsta taky dojde :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama