Kynutý švestkový koláč

3. srpna 2016 v 20:22 |  Pečení
Při dnešním nákupu jsem narazila na švestky v akci. Jelikož cena odpovídala kvalitě, bylo nutné je hned spotřebovat. Alespoň jsme měli dezert po večeři :)


Na kvásek jsem potřebovala:
1 hrnek plnotučného mléka
42g droždí
špetka soli
špetka cukru
Mléko jsem ohřála v rendlíku a přidala jsem další ingredience.

Když kvásek vzešel, přidala jsem jej k:
100g cukru
200g polohrubé mouky
200g hladké mouky
1/2 hrnku oleje
1 celé vejce
1 žloutek

Těsto jsem zpracovávala, dokud se nepřestalo lepit na stěny mísy. Dala jsem jej na teplé místo, přikryla utěrkou a nechala hodinu kynout. Po vykynutí jsem těsto rozprostřela na vymazaný a moukou vysypaný plech a pokryla nakrájenými, vypeckovanými švestkami. Celé dílo jsem posypala drobenkou a dala péct, dokud povrch nezezlátnul.

Dobrou chuť Vám přeje Karla :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama