Alpský štrůdl

29. září 2016 v 20:11 |  Sladké
O víkendu jsem dostala od kamarádky recept na alpský štrůdl. Vykládala mi, že je to nejlepší závin, který kdy jedla. Tak jsem se rozhodla jej také vyzkoušet a musím jí dát za pravdu. Je vynikající!


Na těsto jsem použila:
300g hladké mouky
200g másla
100g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
trocha citronové kůry
špetka soli

Náplň:
500g jablek
30g cukru krupice
50g strouhanky oprančené na másle na pánvi
1 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice
trocha citronové kůry

Těsto jsem nechala chvíli odležet v lednici, pak jsem jej vyválela na pečícím papíru, naplnila jablečnou směsí a pomocí papíru zamotala. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180°C, cca 40min., dokud povrch nezezlátnul.



Štrůdl jsem musela ochutnat ještě teplý, jeho vůni nešlo odolat :) Vyzkoušíte jej také?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | Web | 30. září 2016 v 6:46 | Reagovat

Štrúdl vypadá lákavě a kdybych mohla, tak hned ochutnám :-)
S přáním krásných podzimních dní, Petra.

2 Danka Danka | E-mail | Web | 30. září 2016 v 8:11 | Reagovat

Tak dlouho tam jezdím a vůbec mě nenapadlo, že by ten jejich štrúdl měl být jiný než ten náš. Myslela jsem si, že je to tím, že ho tak nešidí :-D Asi tenhle budu muset vyzkoušet, sezóna právě začíná ... hezký den

3 Karla Karla | Web | 30. září 2016 v 16:18 | Reagovat

[1]: Děkuji :) Snědl se prakticky hned. Vzala jsem vzorek do práce a i tam chutnal :)

4 Karla Karla | Web | 30. září 2016 v 16:20 | Reagovat

[2]: Nevím, jak dalece název souvisí s původem :)

5 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 30. září 2016 v 16:47 | Reagovat

Vypada bajecne:-). M.

6 U Karly U Karly | Web | 30. září 2016 v 18:02 | Reagovat

[5]: Děkuji :) Přeji hezky víkend!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama