Co na oběd?

13. listopadu 2016 v 15:31 |  Slané
Každý den si lámu hlavu, co uvařit na večeři a o víkendech na oběd. Nerada používám vepřovou panenku, protože mi připadá okoukaná a nudná. Tentokrát jsem ale udělala výjimku. Rozdělila jsem ji na tři části a každou část jsem naplnila špalíčkem anglické, nakrájenými sušenými rajčaty a plátkem hermelínu.


Po obvodu jsem všechny kusy potřela česnekem, solí a pepřem. Nejdříve jsem maso zprudka orestovala na pánvi ze všech stran, pak poločila na plátky slaniny a kolečka cibule, přikryla alobalem a dala do trouby zapéct.


Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky také pečené v troubě a dochucené květinovou solí, kterou jsme si přivezli z Ibizy. Musísm uznat, že jsem ráda, že jsem vzala panenku na milost.


Jaké dobrůtky jste vařili o víkendu vy? A kde berete inspiraci?
Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 17:18 | Reagovat

Tak to vypada moc dobre, i kdyz ja z veproveho doma nevarim. A o vikendu my jedli u rodicu nebo v restauraci, to jsme se meli, co? Nevarit cely vikend:-). Klidny vecer. M

2 U Karly U Karly | Web | 13. listopadu 2016 v 17:31 | Reagovat

[1]: To jste se opravdu měli :-) Nám se to taky občas takhle podaří, ale tento víkend jsme trávili doma, já z velké části úklidem.

3 beallara beallara | Web | 13. listopadu 2016 v 19:57 | Reagovat

Přiznám se, že jsem si právě vzala inspiraci zde, vypadá to luxusně a panenku při vaření opomíjím...bohužel :-(

4 Danka Danka | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 20:20 | Reagovat

Hezká inspirace, z panenky jsem ještě nevařila a hermelín a slanina jsou mé oblíbené ... domácí hranolky jsme taky dnes měli, jenom jsem použila sůl růžovou :-D

5 werka13 werka13 | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 21:02 | Reagovat

Vypadá to luxusně. A krásně nafocené. Mně focení zatím moc nejde, ale snažím se.
A dneska jsme měli krajně nefotogenické jídlo (kterému přezdíváme "žrádlo z jednoho pekáče" - kuřecí prsa s kari kořením + brambory - vše zalité smetanou a pečené v troubě; je to taková "babicovina", ale občas si to docela rádi dáme)

6 U Karly U Karly | Web | 14. listopadu 2016 v 6:29 | Reagovat

[4]: Jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Já panenku opomíjím zcela záměrně, ale občas je třeba udělat výjimku :-)

7 U Karly U Karly | Web | 14. listopadu 2016 v 6:31 | Reagovat

[4]: Růžovou sůl doma ještě nemám, asi ji budu muset doplnit, ať to máme pestřejší :-)

8 U Karly U Karly | Web | 14. listopadu 2016 v 6:33 | Reagovat

[5]: Nefotogenucka jídla bývají nejchutnější. Já nevím drůbeží plátky, takže bych to asi nahradila vepřovým, jinak díky za inspiraci :-)

9 Dáša Dáša | Web | 14. listopadu 2016 v 11:39 | Reagovat

Tak, a mám pořádnej hlad! To je tak skvěle vyfocený, že jdu shánět něco k jídlu....

10 U Karly U Karly | Web | 14. listopadu 2016 v 15:11 | Reagovat

[9]: Děkuji :-) Já už raději na blogy hladová nekoukám, protože bych měla stejný problém.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama