Paštika z drůbežích jater

2. listopadu 2016 v 19:58 |  Slané
Vždycky, když si v obchodě přečtu složení některých výrobků, mám potřebu si raději vyrobit zdravější verzi doma, z ingrediencí které si sama vyberu. Stejně tak tomu bylo i s drůbeží paštikou. Plánovala jsem ji připravit už delší dobu a konečně k tomu i došlo.


Přesný recept nemám, tvořila ho totiž moje fantazie. Na oleji jsem si orestovala bobkový list, nové koření, pepř a hřebíček. Pak jsem koření dala bokem a na voňavém tuku osmahla cibulku a nakonec i játra. Vše jsem osolila, opepřila a podlila bílým vínem. Až se alkohol vypařil a játra zkměkla, zalila jsem celou směs smetanou ke šlehání znovu vše prohřála. Nakonec jsem přidala nasekaný rozmarýn a vše jsem rozmixovala spolu s máslem.


Paštiku jsem dala do skleniček a zalila zkaramelizovanými a osolenými ořechy s máslem. Doma byla paštika vyhodnocena jako mnohem lepší, než kupovaná. To pro mě byla ta největší odměna.



Děláte taky domácí paštiku? Máte nějaký osvědčený recept?
Krásný večer, Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 2. listopadu 2016 v 20:20 | Reagovat

S pastikama je to u me slozite. Z kramu nejim, prave kvuli slozeni. Jater se stitim, takze doma neudelam:-). Ale vypada to dobre:-). M.

2 U Karly U Karly | Web | 2. listopadu 2016 v 20:25 | Reagovat

[1]: Tak pak zbývá ještě paštika z pečeného masa :-)

3 Danka Danka | E-mail | Web | 2. listopadu 2016 v 21:55 | Reagovat

Mám ji v plánu :-) ta tvoje vypadá dobře ... Ty co se prodávají v obchodech nejíme, taky kvůli složení ... D.

4 Romana Romana | Web | 3. listopadu 2016 v 6:33 | Reagovat

Paštiky miluju, ale ještě jsem žádnou nedělala. Přitom jak vidím, zas tak složité to nebude. Vypadá dobře.....

5 Lucie Lucie | Web | 3. listopadu 2016 v 9:45 | Reagovat

Karli, paštika vypadá výtečně a jistě musí být vynikající. Však domácí je domácí. :-) Paštiku klasicky kupuji v obchodě, domácí jsem ještě nezkoušela, a a na etiketu se raději ani nedívám, protože vím, že tam splácají všechno možné... :-x

6 U Karly U Karly | Web | 3. listopadu 2016 v 19:50 | Reagovat

[3]: Já občas neodolám paštice z pečeného masa z Lidlu a nad složením raději primhouřím oči :-)

7 U Karly U Karly | Web | 3. listopadu 2016 v 19:51 | Reagovat

[4]: Skutečně na tom není nic složitého, takže s chutí do toho :-)

8 U Karly U Karly | Web | 3. listopadu 2016 v 19:52 | Reagovat

[5]: Děkuji, Luci! Byla opravdu moc dobrá, můžu doporučit :-)

9 werka13 werka13 | E-mail | Web | 3. listopadu 2016 v 22:06 | Reagovat

Na domácí paštiku se teprve chystám (ale určitě nebude s vlašskými ořechy - to bych manžela nepotěšila, protože je nemá rád). Zatím jsme vyzkoušeli s manželem (no - víc to bylo dílo manžela) francouzské rilletes. A to tedy taky není marné ;-)
A kupovanou si občas (tj. tak jednou za půl roku ;-) dám (taky většinou s mandlemi nebo kachními játry z Lidlu)

10 U Karly U Karly | Web | 5. listopadu 2016 v 14:39 | Reagovat

[9]: Na paštikách je super, že lehkou obměnou člověk získá úplně novou chuť. Vlašské ořechy se dají nahradit čímkoli nebo je můžeš proste vynechat :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama