Povánočně

29. prosince 2016 v 10:14 |  U nás doma
Vánoce se u nás, stejně jako asi u většiny rodin, nesly v duchu návštěv. Ačkoli na tento aspekt svátků většina lidí nadává, já jsem za něj byla vděčná, jelikož jsme mohli strávit pár chvil i s těmi členy rodiny, se kterými se během roku vídáme zřídka. Na druhou stranu jsem si ale užívala každé ráno, kdy jsem si mohla zapálit svíčku v lucerničce od mamky a dívat se na pohádky nebo se začíst do nové knížky, kterou mi věnovala kamarádka a u toho poslouchat hudbu z nových sluchátek od manžela.




A vzhledem k tomu, že se blíží Silvestr a my jsme pozvali pár přátel, jsem začla přemýšlet nad pohoštěním. Samozřejmě nebudou chybět klasické chlebíčky a česnekové jednohubky. Přesto bych ale ráda připravila i něco jiného, oku trochu více lahodícího.

Nemáte nějaký zajímavý tip?

Zatím jsem se pustila aspoň do výroby dekorací. Zdrojem mi byl, jak jinak, než pinterest. Tedy alespoň u výroby PF dekorace. Bohužel mi zatím chybí 2 prázdné lahve.


Snad stihnu včas dekoraci dokončit, aby nám mohla zdobit poličku během příjemného posezení s přáteli, stejně jako cedulky, které jsem tvořila na jednohubky.



Krásný pohodový den,
Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 29. prosince 2016 v 16:24 | Reagovat

Kajo,beres to hezky poctive - ty pripravy. A jeden tip ode me -  takove zapecne sneky - listove  testo se rozvali, polozi se na nej, co kdo rad - sunka a syr staci, smota se jako strudl, nakraji na cca 1,5 cm silne dilky, vzniknou takove roladky, ja je potru vajickem a posypu seminky nebo kminem, zapect. Je to  mnamka, nejlepsi jsou jeste trochu vlahe;-). M.

2 Danka Danka | E-mail | Web | 29. prosince 2016 v 20:15 | Reagovat

Zrovna taky přemýšlím nad pohoštěním a asi udělám špenátový quiche, recept je na blogu U nás na kopečku :-) pod tímto názvem. Krásně lenošíš, taky to tak máme. Přeji krásný silvestrovský večírek.

3 werka13 werka13 | E-mail | Web | 29. prosince 2016 v 21:12 | Reagovat

Cedulky na jednohubky jsou roztomilé.
Pokud jde o pohoštění, tak mé oblíbené šneky z listového těsta už ti poradila Marcela, tak nabídnu ještě plněný hermelín (recept mám na blogu - http://werka13.blog.cz/1512/plneny-hermelin-a-sneci-z-liskoveho-testa  - spolu s těmi šneky ;-) ). A dneska jsem na blogu Šťastné dny četla recept na sýrové krekry - https://stastnedny.blogspot.cz/2016/12/predsilvestrovske-mysi-chroupani.html .
Užijte si Silvestra

4 bezdikovotvoreni bezdikovotvoreni | 30. prosince 2016 v 13:03 | Reagovat

Já už radši moc nejím protože jsem přibrala ale ty si to užij hezký nový rok ti přeji  EVA♥ :-)

5 Sylva Sylva | Web | 30. prosince 2016 v 14:02 | Reagovat

Tomu říkám parádní přípravy, přiznávám, nad občerstvením se až tolik nezamýšlím, mě to zatím nebere, vždy vyhrajou nějaký pomazánky a hotovo!

6 Inka Inka | 30. prosince 2016 v 14:30 | Reagovat

Kájo, myslím, že ti nezbyde nic jiného než lahve vypít,abys to měla dokonalé. Určitě se vám Silvestr vydaří..Inka

7 Karla Karla | Web | 30. prosince 2016 v 15:49 | Reagovat

[1]: Marci, děkuji za tip. Šneky máme moc rádi a málem bych na ně zapomněla :-)

8 Karla Karla | Web | 30. prosince 2016 v 15:51 | Reagovat

[2]: Děkuji za tip :-) Se špenátem mám trošku strach, abych nešlápla vedle, spousta lidí ho nemá moc ráda... Ale přes rok si ho pro sebe určitě udělám, já ho totiž miluji :-)

9 Karla Karla | Web | 30. prosince 2016 v 15:51 | Reagovat

[4]: Jednou za čas člověk přece může zhřešit ;-)

10 Karla Karla | Web | 30. prosince 2016 v 15:52 | Reagovat

[6]: Jejda, vypít sama dvě lahve do zítra opravdu nestihnu :-) Naštěstí jsem v rodině nějaké sehnala sehnala, takže výzdoba bude kompletní.

11 Danka Danka | E-mail | Web | 30. prosince 2016 v 17:23 | Reagovat

[8]: místo špenátu tam můžeš dát třeba šunku nebo anglickou ;-) hezké přípravy

12 werka13 werka13 | E-mail | Web | 30. prosince 2016 v 22:57 | Reagovat

Můj komentář sežral zřejmě nějaký šotek :-D . Takže tip na plněný hermelín už asi dávat nebudu (určitě už máš rozhodnuto, co budeš dělat) a popřeju jen hezké silvestrovské posezení s přáteli.

13 U Karly U Karly | Web | 31. prosince 2016 v 12:39 | Reagovat

[12]:  Sem s ním :-) Dnes už ho asi nestihnu, ale hned na začátku ledna budu chystat další pohoštění, takže se určitě bude hodit :-)

14 Karla Karla | Web | 31. prosince 2016 v 12:59 | Reagovat

[5]: Mě moc nebere Silvestr jako takový, ale baví mě chystat pohoštění. Letos jsem chtěla vyzkoušet nějaké novinky, tak snad budou chutnat :-)

15 Karla Karla | Web | 31. prosince 2016 v 13:01 | Reagovat

[11]: S tou šunkou nebo nějakým jiným masem bych to viděla na doboru večeři :-)

16 werka13 werka13 | E-mail | Web | 31. prosince 2016 v 13:50 | Reagovat

[13]:Karlo, kopíruji z blogu (já jsem sem původně dala link na recept, ale možná v tom byl problém).
Suroviny: hermelíny, máslo nebo lučina., česnek, vlašské ořechy, hroznové víno nebo vlašeké ořechy na ozdobení
Hermelíny prokrojíme na poloviny a vydlabeme lžičkou vnitřky (opatrně, abychom se neprodlabali skrz). V mixeru nasekáme vlašské ořechy, přidáme vydlabané vnitřky, máslo (lučinu) a umixujeme, aby se vše spojilo (pokud je to moc husté, můžeme přidat trochu mléka, ale opatrně, hmota by měla mít konzistenci jako tavený sýr, neměla by téct). Přimícháme prolisovaný česnek. Hmotu pak naplníme zpět do vydlabaných půlek hermelínu, které znovu spojíme, zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet. Před servírováním nakrájíme na osminky a ozdobíme pomocí párátka kuličkou hroznového vína (nebo půlkou vlašského ořechu).
Recept je i s fotku u mne na blogu v sekci "Recepty" (spolu se šneky z lískového těsta, co zmiňovala Marcela).
Hezkého Silvestra a šťastný nový rok

17 Karla Karla | Web | 1. ledna 2017 v 17:06 | Reagovat

[16]: Děkuji :-) Vyzkouším, jeden hermelín mi zbyl v lednici. Krásný den, Karla

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama