BBQ žebra

20. března 2017 v 20:08
Dlouho jsem přemýšela, jak připravit tak úžasná žebra, jako si dáváme v HardRock Café. Když jsem viděla v německém Prostřeno, že do omáčky přidávali tekutý kouř, hned jsem ho objednala z internetu. Pak už zbývalo sehnat krátká masitá žebra. V tomto případě nezklamal jeden známý velkoobchod. A mohla jsem začít s přípravou nedělního menu.


Žebra jsem naložila na 15 minut do směsi 2 hrnků vody a 1 hrnku tekutého kouře z ořechu Hikory. Poté jsem je pekla 2 hodiny v pekáči, přikryté alobalem.

V mezičase jsem si připravila omáčku:
1/4 hrnku kuřecího vývaru
2 hrnky kečupu
1 lžička javorového sirupu
1/3 lžičky sušeného česneku
1/4 lžičky černého pepře
2 1/2 lžíce oleje
1 3/4 lžíce tekutého kouře
1 lžička francouzské hořčice
1 a 1/4 lžičky hnědého cukru
1 a 1/2 lžičky Worcesteru
1 bobkový list
3 lžíce oleje
3 lžíce pomerančové šťávy

Ingrediencí se nelekejte, jejich kombinace Vás příjemně překvapí.


Smíchala jsem vše, kromě octu a pomerančové šťávy a povařte. Jakmile začlo vřít, zeslabila jsem , přidala ocet a pomerančovou šťávu a prohřála jsem ještě 5 minut. Nesmí vařit, aby omáčka nezhořkla!

Nakonec jsem omáčku natřela na žebra a dala zapéct do trouby pod gril. Jako přílohu jsem podávala domácí hranolky.


Vyzkoušíte?

Dobrou chuť, Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 werka13 werka13 | E-mail | Web | 20. března 2017 v 20:31 | Reagovat

Tohle je recept pro manžela - na experimenty je u nás on (já jsem spíš na běžnou klasiku). Jo a netušila jsem, že existuje něco jako tekutý kouř ???
Máš to krásně nafocené.

2 Mikuláš Mikuláš | 20. března 2017 v 20:39 | Reagovat

Muselo to být výborné!

3 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 21. března 2017 v 7:16 | Reagovat

Kajo, to je pastva pro oci, nadhera. My veprove doma moc nejime, ale kdyby mi to nekdo udelal, tak bych se do toho s chuti pustila:-). A ze se da koupit kour, tak to jsme doposud netusila:-D. Pekny den. M.

4 Danka Danka | E-mail | Web | 21. března 2017 v 7:30 | Reagovat

Já jsem ani nikdy o tekutém kouři neslyšela :-D Jinak to vypadá parádně. Krásný den Kájo, D.

5 Lucie Lucie | Web | 21. března 2017 v 13:04 | Reagovat

Karli, žebírka vypadají úžasně, hned bych k vám zašla na obídek! :-D Tekutý koř vůbec neznám, ale jak je vidět, dobře posloužil :)

6 Karla Karla | Web | 23. března 2017 v 18:24 | Reagovat

[1]: Stáni, děkuji. Taky jsem netušila, že existuje tekutý kouř, kdybych ho neviděla ve vaření na Vox. Cena je sice vyšší, ale myslím, že nám vydrží hodně dlouho, stačí ho opravdu trošička.K.

7 Karla Karla | Web | 23. března 2017 v 18:25 | Reagovat

[2]: Bylo! Až to budu dělat znovu, musíte přijít. K.

8 Karla Karla | Web | 23. března 2017 v 18:26 | Reagovat

[4]: Děkuji, Dani, K.

9 Karla Karla | Web | 23. března 2017 v 18:27 | Reagovat

[5]: Díky, Luci, bylo to výborné :-) Tekutý kouř bude sloužit ještě hodně dlouho! K.

10 Karla Karla | Web | 23. března 2017 v 18:28 | Reagovat

[3]: Marci, jaké maso připravujete doma nejčastěji? K.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama