Mini pavlovy

13. března 2017 v 19:56 |  Pečení
Na internetu mě oslovily mini pavlovy. Pustila jsem se do nich s chutí a musím přiznat, že ne jen do jejich tvorby, ale také konzumace. Recept jsem si našla na internetu, takže se teď budu trošku chlubit cizím peřím.


Téměř všechny recepty, které jsem si pročetla, byly stejné, můžete použít třeba tento ze stránek Laskominy od Maryny:

4 bílky
200g moučkového cukru
špetka soli
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce vinného octa
semínka z vanilky - já místo toho použila svoji oblíbenou vanilkovou esenci z karibské vanilky


Vyšlehala jsem si bílky a sůl v tuhý sníh, postupně jsem přidala ocet, vanilkový extrakt, moučkový cukr a škrob. Na pečící papír jsem klasickým cukrářským pytlíkem vytvořila "dortíčky" a sušila v troubě předehřáté na 150°C asi 50minut. Poté jsem troubu vypnula a nechala s pootevřenými dvířky chvíli chládnout.

A protože ke sladkému se skvěle hodí kyselé a bylo třeba spotřebovat i žloutky, připravila jsem citronový krém zvaný curd. Inspirací mi byl web Na skok v kuchyni.

4 žloutky
1 polévková lžíce citronové kůry
90g třtinového cukru
70ml citronové šťávy
60g másla

Ve vodní lázni jsem metličkou míchala všechny ingredience, kromě másla, až do doby, než krém začnul houstnout. Poté jsem sundala z vodní lázně, přidala jsem máslo a nechala chládnout.


Servírovala jsem se šlehačkou a borůvkami. Svým výtvorem jsem potěšila i řadu svých kolegů v práci. Někteří si přišli dokonce pro nášup. Měla jsem radost, že jsem s dezertem sklidila úspěch a zpříjemnila ostatním jeden dlouhý pracovní den.

Těším se, až si pavlovy uděláme znovu, s jinými variacemi krémů.

Zkoušeli jste už někdy pavlovy?

Pohodový pracovní týden, Karla


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danka Danka | E-mail | Web | 14. března 2017 v 7:29 | Reagovat

Jj, dort Pavlova jsem už dělala. Lehce jinak než píšeš, jenom se šlehačkou a ovocem. Je to skvělý zákusek. Hezký den Kájo, D.

2 atize atize | Web | 14. března 2017 v 13:50 | Reagovat

Veľmi dobre vyzerajú a prekrásne fotky. Už som robila "RAZ" Pavlovovu tortu, krém som robila zo žĺtkov čo ostali a kakaa a bolo mi povedané že tá plnka je na tom najlepšia. Kombinácia bielkového cesta, kakaovej plnky a čerstvého ovocia, bola veľmi chutná. Príjemný deň. Zita

3 werka13 werka13 | E-mail | Web | 14. března 2017 v 14:17 | Reagovat

Profi cukrářka "hadr". Lituji, že nejsem tvá kolegyně - šla bych si taky přidat (nejspíš 2x :-P). A fotky máš nádherné.
Já na Pavlovu ještě neměla odvahu.

4 Karla Karla | Web | 15. března 2017 v 20:27 | Reagovat

[1]: Dani, neumím si představit, jak se to dalo krájet, když to bylo jako dort. K.

5 Karla Karla | Web | 15. března 2017 v 20:27 | Reagovat

[2]: Děkuji za tip, to zní taky moc dobře, příště zkusím i tohle :-) K.

6 Karla Karla | Web | 15. března 2017 v 20:29 | Reagovat

[3]: Stáni, kolegové mají mé kuchyňské experimentování celkem rádi :-) a já jsem zase ráda, když jim chutná. A kdyby sis přišla přidat 2x, tím líp ;-) K.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama