Cheesecake

1. dubna 2017 v 12:29 |  Pečení
O výrobu cheesecake jsem se doma pokoušela už několikrát. Vždy jsem volila nepečenou verzi, z čehož byl zklamaný manžel. U příležitosti jeho zítřejších narozenin jsem mu tedy připravila pečený. Konečně jsem naplnila jeho představu o chuti, což mi udělalo velkou radost.


Na přípravu jsem potřebovala:
150g rozdrcených sušenek
50g másla
360g sýru Philadelphia originál
180g cukru krupice
4 vejce
40g hladké mouky
200ml kysané smetany
kůra z 1 citronu
šťáva z 1 citronu


Postup:
Sušenky jsem smíchala s máslem a hmotu vmačkala do formy o průměru 22cm a dala chladit do ledničky.
Sýr a cukr jsem vyšlehala do hladké hmoty, ke které jsem postupně přidávala po jednom vejce.
Nakonec jsem přidala mouku, zakysanou smetanu, kůru a šťávu z citronu.
Vzniklé těsto jsem vlila do formy vyložené sušenkovým základem a dala péct do předehřáté trouby na 170°C zhruba hodinu. Po upečení by měl dortík ještě další hodinu zůstat ve vypnuté troubě.
Po vychladnutí jsem dala do ledničky ztuhnout.


Sladkou chuť cheesecake doplnil jahodový přeliv. Bohužel z mražených jahod, protože když sháním maliny, mají všude jahody a když sháním jahody, hemží se to malinami.

Jahody jsem krátce povařila s trochou Metaxy a třtinového cukru. Vše jsem rozmixovala a omáčka byla na světě.


Deorací měly být původně zmiňované čerstvé jahody. Místo nich zaimprovizovala a využila isomalt, který jsem v malém kastrůlku rozpustila, následně vylila na silikonovou podložku a vidličkou rozetřela do stran. Když začínal isomalt tuhnout, pomocí dvou vidliček jsem udělala chomáček čirých "vlasů". Isomalt používám u dortových dekorací, kde chci vytvořit iluzi skla, posloužil už i jako plameny ohně na dort pro dobrovolného hasiče a dnes taky nezklamal :-)

Krásnou sobotu,
Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Henrieta Henrieta | E-mail | Web | 1. dubna 2017 v 20:29 | Reagovat

Zase ty Tvoje dobroty, Karlo...
A ten křehký křišťál, dokonalost sama. Do teď jsem netušila co je isomalt. Zase jsem díky Tobě o něco chytřejší:-)
Měj pěkný večer.
Henrieta

2 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 2. dubna 2017 v 8:59 | Reagovat

Vypada to luxusne. A to zdobeni! Pekny den. M.

3 Karla Karla | Web | 2. dubna 2017 v 9:17 | Reagovat

[1]: Děkuji za pochvalu, Henrieto :-) O isomaltu bych taky nevěděla, kdybych svého času "neujížděla" na amerických pořadech o dortech. Hezkou neděli, K.

4 Karla Karla | Web | 2. dubna 2017 v 9:17 | Reagovat

[2]: Děkuji, Marci :-)

5 werka13 werka13 | E-mail | Web | 2. dubna 2017 v 9:53 | Reagovat

Tvoje dorty jsou úžasné.
A cheesecake je zatím má nepokořená výzva. Dokonce mne předběhl syn, který si od té doby, co bydlí sám, občas kuchařsky zaexperimentuje. A peče dobře (ten cheese se mu třeba povedl moc), ale nadělá při tom děsný binec (jednou jsem kuchyň "po akci" viděla :D )
Hezkou neděli

6 U Karly U Karly | Web | 2. dubna 2017 v 10:00 | Reagovat

[5]: Děkuji, Stáni :-) Kuchyň vypadá po většině chlapů jako po výbuchu, a to dokonce i po tom, co jak oni tvrdí, po sobě uklidili :-) Hezký den, Karla

7 Danka Danka | E-mail | Web | 2. dubna 2017 v 10:36 | Reagovat

Nádhera už na pohled, ani si nedovedu představit, jak chutná :-) Manželovi vše nej a mějte krásný den D.

8 U Karly U Karly | Web | 2. dubna 2017 v 17:31 | Reagovat

[7]:Děkuji, Dani a manžel taky děkuje :-) K.

9 Mikuláš Mikuláš | 2. dubna 2017 v 18:32 | Reagovat

Opět nádhera!

10 U Karly U Karly | Web | 2. dubna 2017 v 20:31 | Reagovat

[9]: Na vás příští týdedn bude čekat taky dobrota :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama