Jogurtový koláč

30. dubna 2017 v 9:18 |  Pečení
Doma snídáme jen o víkendech, a to zpravidla něco sladkého. Manžel se pravidelně vydává na nákup dobrůtek. Tentokrát jsem mu ale chtěla ušetřit cestu, a tak jsem upekla jogurtový koláč s jablky. Dělává ho babička a já jsem si jej taky oblíbila. Je rychlý, vláčný a dá se na něj použít jakékoli ovoce.


Potřebujeme:

1 bílý jogurt
1 kelímek cukru
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce

Vše smícháme a vylijeme do vymazané a moukou vysypané kulaté pečící formy. Nahoru naskládáme nakrájená nebo nastrouhaná jablka. Tentokrát jsem krájela na kostičky. Zasypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky másla. Pečeme na na 180°C.


Nejraději mám koláč ještě hroký.


Příště vyzkouším kombinaci klasické bílé mouky s celozrnou, abychom udělali něco pro naše zdraví :-)

Hezkou neděli, Karla
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 30. dubna 2017 v 11:26 | Reagovat

Tyhle recepty-rychlovky, kdy se všechno smíchá a dá péct mám nejraději. :-) Koláč vypadá báječně určitě jste si pochutnali. I naše snídaně byla dneska sladká, já pro změnu upekla šlehačkovou bábovku politou bílou čokoládou, taky mňamka. :-)

2 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 30. dubna 2017 v 13:14 | Reagovat

Delavam ho hodne v lete, je vyborny. Pekny den. M.

3 U Karly U Karly | Web | 30. dubna 2017 v 19:09 | Reagovat

[1]: Máš pravdu, Luci, rychlovky jsou nejlepší :-) bábovku jsme taky dlouho neměli :-) Hezký večer, K.

4 U Karly U Karly | Web | 30. dubna 2017 v 19:11 | Reagovat

[2]: Marci, v létě je nejlepší, je víc čerstvého ovoce :-) Hezký večer, K.

5 werka13 werka13 | E-mail | Web | 30. dubna 2017 v 20:46 | Reagovat

Karlo, jogurtový je jeden z mých nejoblíbenějších. Ale s jablky jsem ho ještě nedělala (hodně ho dělám se švestkami, občas s meruňkami nebo borůvkami). A máš to krásně vyfocené.

6 Danka Danka | E-mail | Web | 30. dubna 2017 v 21:07 | Reagovat

Tuhle rychlovku jsem ještě nedělala, budu to muset napravit, vypadá báječně. Hezký večer D.

7 Henrieta Henrieta | E-mail | Web | 30. dubna 2017 v 21:12 | Reagovat

Tenhle koláč je úžasně rychlý a krásně vláčný. Dělám ho většinou s jahodami a z poloviny z pohankové mouky.
Pěkný večer
Henrieta

8 U Karly U Karly | Web | 1. května 2017 v 7:58 | Reagovat

[6]: Díky, Dani :-) Určitě vyzkoušej, je to vděčný koláč. K.

9 U Karly U Karly | Web | 1. května 2017 v 7:59 | Reagovat

[7]: Henrieto, taky mám v plánu jej vyzkoušet z kombinace klasické a zdravější mouky, snad manžel pak na chuti nic nepozná :-)

10 U Karly U Karly | Web | 1. května 2017 v 8:02 | Reagovat

[5]: Stáni, já ho dělám s čímkoliv, co je zrovna po ruce, jablka, jahody, maliny, rybíz, ostružiny, švestky... :-) K.

11 werka13 werka13 | E-mail | Web | 1. května 2017 v 9:56 | Reagovat

[10]: No jo - na rybíz jsem zapomněla, s tím ho dělávám taky. Maliny a ostružiny jsou pro mne natolik lákavé, že se žádného tepelného zpracování nedožijí - vždycky, když se k nějakým dostanu, zvládnu je zkonzumovat jen tak... :-D

12 U Karly U Karly | Web | 1. května 2017 v 10:03 | Reagovat

[11]: Taky je mám radši čerstvé, ale když jich je přes léto hodně... :-) K.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama