Jahodový koláč

6. června 2017 v 21:02 |  Pečení
Když jsem v obchodě viděla nádherně červené jahody a hlavně cítila jejich úžasnou vůni, musela jsem je koupit. Zároveň jsem si vzpomněla na článek Marcelky z blogu Nordic Passion s receptem na drobenkový koláč a plán byl na světě.


Poprvé jsem použila na pečení špaldovou mouku a napjatě jsem čekala, jak na to bude reagovat manžel. Kupodivu mu opravdu chutnal, takže v zařazování celozrnné mouky budu pokračovat i v případě jiných receptů.

Recept je jednoduchý a rychlý, proto jsme si jej mohli dát jako dezert i v týdnu:
125g másla
1 hrnek třtinového cukru
2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek bílé a 1 hrnek špaldové, dle Marcelčiny rady ;-) )
Připravíme drobenku a 1 hrnek dáme stranou. Do zbytku přidáme:

3/4 hrnku mléka
3/4 prášku do pečiva
2 vejce
1 vanilkový cukr


Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na koláč, posypeme jahodami a drobenkou a pečeme na 200°C. Jako obvykle jsem neodolala a nakrájela koláč ještě horký. Doplnila jsem jej zmrzlinou s příchutí brownies a jahůdkou.


Koláč byl výborný, už se těším, na jeho další variace s jiným ovocem.
Hezký večer, Karla


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 6. června 2017 v 21:11 | Reagovat

Kajo, soude dle fotek vypada uzasne a ta zmrzlina k tomu je vyborny bonus. Jsem rada, ze chutnal a dekuji za zminku. Hezky vecer. M.

2 werka13 werka13 | E-mail | Web | 6. června 2017 v 21:56 | Reagovat

Já z jahod peču málokdy - u nás všechny zmizí "za syrova". Maximálně udělám noky s jahodovou omáčkou. Koláč už jsem z nich nepekla ani nepamatuju. Ten tvůj vypadá dobře. A špaldovou mouku už budu muset taky konečně vyzkoušet.

3 Danka Danka | E-mail | Web | 7. června 2017 v 21:03 | Reagovat

Taky jsem teď použila při pečení špaldovou mouku a dobrý, snědli to i odpůrci zdravého jídla - nevěděli o tom :-D  :-D ... na pečení z jahod se chytám tento týden, hezké dny D.

4 BEZD´A BEZD´A | 11. června 2017 v 12:22 | Reagovat

U nás jahody ještě nejsou dnes jsem dělala rebarborový koláč tvůj vypadá lákavě Měj se hezky :-)

5 Mikuláš Mikuláš | 11. června 2017 v 20:34 | Reagovat

Koláč určitě zkusím. Teď byly jahodové knedlíky z tvarohového těsta.

6 U Karly U Karly | Web | 12. června 2017 v 20:36 | Reagovat

[1]:Marci, ještě jednou děkuji za recept. K.

7 U Karly U Karly | Web | 12. června 2017 v 20:37 | Reagovat

[2]: Stáni, my máme jahody ze samosběru, bylo jich 3kg, takže knedlíky, koláče i koktejly jsou u nás momentálně na denním pořádku. K.

8 U Karly U Karly | Web | 12. června 2017 v 20:38 | Reagovat

[3]:Dani, taky jsem byla překvapená, že to manželovi nevadilo. Příště zkusím i jiné recepty z téhle mouky. Snad je opravdu o tolik zdravější, než bílá, jak se vykládá. K.

9 U Karly U Karly | Web | 12. června 2017 v 20:41 | Reagovat

[4]:Evi, já zase bohužel nemám tu rebarboru. Mám ji moc ráda, takže koláč z ní bych si dala hned. K.

10 U Karly U Karly | Web | 12. června 2017 v 20:42 | Reagovat

[5]:Knedlíky už jsme měli 2x :-) A asi ještě udělám zásobu na mrazák. K.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama