Mousse z bílé čokolády a avokáda

12. listopadu 2017 v 18:58 |  Sladké
Poslední dobou nemám moc času vkládat příspěvky. Může za to mé pracovní vytížení. Zpočátku jsem se těšina naivní představě, že napíšu článek o Trnavě, městě, kde trávím čas od pondělí do pátku. Bohužel se mi zatím nepodařilo tohle město vidět za světla. Ale i práce má své výhody a přínosy pro můj blog. Díky obědě s mými francouzskými a španělskými kolegy jsem si vzpomněla na dezert, který jsme s manželem ochutnali před několika lety na valentýnské večeři - mousse z bílé čokolády a avokáda.


A co jsem použila?
1 avokádo
1 bílou čokoládu
2 lžičky cukru krupice
2 vejce (oddělené žloutky od bílků)
Kakaové sušenky nebo brownies



Rozmixovala jsem jedno avokádo, do kterého jsem přidala šťávu z jednoho citronu a zatím nechala stranou. Mezi tím jsem ve vodní lázni rozpustila bílou čokoládu s trochou másla. Jakmile byla čokoláda rozpuštěná, přidala jsem dvě lžičky cukru a zašlehala do dva žloutky. Ve vysoké nádobě jsem vyšlehala dva bílky se špetkou soli v pevný sníh. Jakmile směs s čokoládou trošku vychladla, přidala jsem avokádo s citronem a nakonec jsem lehce vmíchala sníh.


Pěnu jsem dávala do skleniček a prokládala nadrobenými brownies. Stejně ale poslouží např. kakaové sušenky. Jejich nahořklá chuť skvěle podtrhne svěží chuť pěny. Podáváme dobře vychlazené a ztuhlé. Já jsem dezert podávala s kakaovými boby.

Dobrou chuť a hezký nedělní večer, Karla

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danka Danka | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 6:43 | Reagovat

Tak o tomhle zákusku jsem ještě neslyšela, zajímavý. Hezký týden Karli, D.

2 Henrieta Henrieta | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 9:55 | Reagovat

Přesto, že na mě by tento dezert byl příšerně sladký, musím říct, že vypadá hodně luxusně!
A kakaové boby - mňam:-)
Henrieta

3 Marcela - Nordic Passion Marcela - Nordic Passion | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 11:29 | Reagovat

Kajo, vypada to skvele, jak nekde v prvotridni restauraci. Pekny den. M.

4 Mikuláš Mikuláš | 13. listopadu 2017 v 21:10 | Reagovat

opět to vypadá skvěle

5 Lucie Lucie | Web | 16. listopadu 2017 v 15:42 | Reagovat

Karli, ráda ochutnávám nové věci, a tak bych tomuto dezertu určitě neodolala. :-) Vypadá to moc hezky!

6 werka13 werka13 | E-mail | Web | 16. listopadu 2017 v 20:57 | Reagovat

Tady naaranžované je to skvěle. A kombinace čokolády a avokáda je docela nezvyklá, zajímavá. Já mousse dělala zatím jen z polotovaru, takže kam se na tebe hrabu.
Teď je prostě období, kdy člověk denní světlo vidí v pracovním týdnu jen z okna kanceláře. Ale třeba časem na tu Trnavu taky dojde. Hlavně ať se ti v práci daří

7 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:30 | Reagovat

[1]: Díky Dani, hezký den, K.

8 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:31 | Reagovat

[2]: Henrieto, sladký není tak moc, jak se zdá. Je spíš svěží, díky citronové šťávě. K.

9 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:34 | Reagovat

[3]: Děkuji, Marci :-) K.

10 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:34 | Reagovat

[4]: Díky, K.

11 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:35 | Reagovat

[5]: Luci, taky ráda ochutnávám nové věci. Tohle mě oslovilo, tak jsem jej musela zkusit i doma. K.

12 U Karly U Karly | Web | 19. listopadu 2017 v 10:36 | Reagovat

[6]: Díky Stáni :-) Na Trnavu dojde určitě, jen se budu muset konečně naučit fotit ve svitu lamp ;-) K.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama